Introduktionsprogram
Din introduktion er tilrettelagt så du vil opnå den fornødne viden og færdigheder til at kunne indgå i arbejdet i afdelingen. Introduktionen er forskellig alt efter faggruppe og opgaver. Du vil hører nærmere fra din leder, hvordan dit introduktionsforløb er tilrettelagt.
For uddannelseslæger gælder det, at uddannelsesprogrammer og andre informationer skal findes her: www.videreuddannelsen-syd.dk/specialeoversigt/paediatri
Børnestaff
I afdelingen har vi kvartalvise fællesmøder for alt personale i afdelingen. Møderne er opbygget med fælles undervisning samt et punkt fra ledelsen. Mødet varer i alt 3 timer og personalet får timer til afspadsering når de deltager, – hvilket alle naturligvis opfordres til.
Programmet tilrettelægges af den specialeansvarlige overlæge og specialeansvarlige sygeplejerske i samarbejde med afdelingens AC medarbejder. Input til emner er velkomne.

Simulationstræning
Vi samarbejder i afdelingen med anæstesien, kvindesygdomme og fødsler, FAM og laboratorium for kliniske og kommunikative færdigheder (LAKK) om ANIS- og SIM-træning.
ANIS er et akut intubationsberedskab til neonatale børn, der har behov for lungemodning. Det er ikke alt personalet på Børne- og Ungeafdelingen der er involveret i ANIS-træning.

SIM-træning afvikles løbende både internt i afdelingen og med øvrige specialer alt efter emne. Plejepersonalet i sengeafsnittet og lægegruppen deltager løbende i SIM.
Den Gode Samtale
I Region Syddanmark tilbydes alle sundhedsprofessionelle kommunikationskurset ”Den Gode Samtale”. Formålet er at klæde personalet på til at gennemføre vel-strukturerede patientsamtaler.
Kommunikationskurset tager udgangspunkt i Calgary Cambridge-modellen. Modellen kan bruges til at skabe struktur i samtaler med patienter og pårørende, forstå patientens dagsorden og samtidig sikre en klar og forståelig dialog. Modellen skal også hjælpe til, at patienter oplever en ensartet og genkendelig kommunikation på tværs af faggrupper og regionens sygehuse.
Løbende uddannelse
Kurser og uddannelsesforløb planlægges sammen med nærmeste leder. Hvis der er noget videreuddannelse du er interesseret i, opfordres du til at gå i dialog med nærmeste leder, evt. i forbindelse med din MUS-samtale.
Læs evt. Region Syddanmarks politik for kompetenceudvikling til inspiration: Politik for kompetenceudvikling (rsyd.dk)